Industriegronden Oudsbergen te koop

De gemeente Oudsbergen en POM Limburg zetten twee percelen op het bedrijventerrein in Opglabbeek in de markt. Meer concreet kunnen geïnteresseerden tot en met 15 maart een voorstel indienen om de 20 hectare strategisch gelegen grond te verwerven.

Het directiecomité van POM Limburg en de gemeenteraad van Oudsbergen keurden de leidraad voor de verkoop van de gronden goed. Om iedereen de kans te bieden de gronden te verwerven, verloopt dit via een openbare en transparante procedure.

Perceel zoekt koper
In de verkoopsleidraad namen de partners enkele criteria op waaraan indieners moeten voldoen. Zo moet onder meer ieder voorstel een visienota rond duurzaamheid bevatten en moeten minstens 16 voltijdse werknemers per hectare aan de slag zijn. Een kandidaat-koper kan één perceel van minimaal 14,5 hectare aankopen. Als deze koper kan aantonen dat hij voldoet aan alle eisen rond tewerkstelling en ruimtegebruik, kan hij ook beide percelen kopen, met een totale oppervlakte van 20 hectare. Als er echter slechts één perceel wordt verkocht, zal er later een nieuwe procedure worden gestart voor de resterende 5 hectare.

Geïnteresseerden kunnen via het E-procurement platform meer informatie terugvinden. Een kandidatuur indienen kan tot en met 15 maart 2024 om 12u00 via e-mail naar ruimtelijke.economie@pomlimburg.be.

 

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg