Terug naar overzicht

Limburgers Worldwide®

In de huidige economie is internationalisering altijd maar meer de norm. Bedrijven werken op steeds grotere schaal. Hoe internationaler Limburg zich positioneert, hoe gunstiger voor ons investeringsklimaat en onze aantrekkingskracht voor talent.

Met het Expat Centre Limburg focust POM Limburg al enige tijd opinternationalisering en het onthaal van hoogopgeleide kenniswerkers of expats.Maar uit gesprekken bleek dat de doorstroom van Engelstalige informatie in onze provincie ontoereikend is.

Daarom richtten POM Limburg en Het Belang van Limburg, in samenwerking met online expatmagazine The Bulletin, een nieuwe professionele community op, Limburgers Worldwide.

‘English, please’

De groep richt zich in de eerste plaats tot expats en hun partners, buitenlandse studenten en andere hoogopgeleide anderstaligen die hun weg naar Limburg al hebben gevonden. Met de LinkedIn-groep willen de partners een professionele,Engelstalige communityopstartenmet relevant nieuws uit Limburg.

Limburgers Worldwide is een volgende stap in het regiopromotiebeleid van POM Limburg. Zo blijft POM Limburg de provincie in de markt zetten als een competitieve en innovatieve kennisregio. Niet alleen bij toekomstige investeerders, maar ook bij het buitenlands publiek binnen onze provinciegrenzen.

‘Limburger Wereldburger’

POM Limburg vond in Het Belang van Limburg de ideale partner. Vanuit de optiek ‘Limburger Wereldburger’ wil de krant Limburgers wereldwijd bereiken. Want ook uitgeweken Limburgers die een link willen houden met hun thuisbasis behoren tot de doelgroep.

Op die manier trachten POM Limburg en partners een soort van verbondenheid te creëren tussenLimburg-ambassadeurs.Zo wordt het Limburg-gevoel aangewakkerd door hen op de hoogte te houden van de socio-economische ontwikkelingen in onze provincie.

Vacatures voor internationals

Ook HR-managers of kaderleden van bedrijven die hoogopgeleid buitenlands laten tewerkstellen of willen aantrekken zijn welkom. Via de community kunnen zij gemakkelijker contacten leggen met de meereizende expatpartners, eninteressante vacatures delen.

Antonio Rodrigues, general manager bij IPTE: “Ik vind het een zeer interessant initiatief om Limburgse expats via LinkedIn samen te brengen. Op die manier kunnen we onze ervaringen delen, zeker wanneer de eerste wittebroodsweken voorbij zijn en we ons moeten aanpassen aan een nieuwe omgeving. Als leidinggevende in de industriële sector in Limburg maak ik bovendien ook de uitdagingen, waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden, van dichtbij mee. Openstaande vacatures worden alsmaar moeilijker ingevuld. Mogelijk kan Limburgers Worldwide hier een rol in spelen, door HR-managers te connecteren met expats.”

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg