Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

7 miljoen euro om Limburgse arbeidsmarktkrapte aan te pakken

10.01.2024

11 SALKturbo-projecten verbeteren toegang arbeidsmarkt

Zeven miljoen euro en elf Limburgse projecten moeten de krapte op de arbeidsmarkt in onze provincie verbeteren. Want ondanks de vele Limburgers die aan het werk zijn, blijven er nog heel wat vacatures openstaan. De elf projecten kregen eerder al groen licht van de SALKturbo-taskforce en moeten onze provincie inclusiever, digitaler, duurzamer en competitiever maken.

Hoewel er nog nooit zo veel Limburgers aan het werk waren, bevindt onze provincie zich nog steeds achteraan het Vlaamse peloton. Daarnaast staat de teller voor openstaande vacatures nog steeds hoog. Die krapte op de arbeidsmarkt wil Vlaams minister van Werk Jo Brouns aanpakken door niet-beroepsactieven aan te spreken en nieuwe talenten te stimuleren. Daarom lanceerde het Europees Sociaal Fonds (ESF) een oproep voor projecten die bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

SALKturbo
Elf Limburgse projecten kunnen nu op financiële steun rekenen. Concreet gaat het om 7 miljoen euro, waarvan 4,2 miljoen euro aan Europese steun en 2,8 miljoen euro aan Vlaamse middelen. De projecten ontvingen eerder al een groen licht van de SALKturbo-taskforce. Het gaat onder meer over de talentenacademie TALim van UHasselt en het Talentcenter in Genk van Voka – KvK Limburg.

Tom Vandeput, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg: “SALKturbo maakt van een inclusief Limburg een absolute topprioriteit. Met deze SALKturbo-projecten, die nu ook Vlaamse en Europese steun ontvingen, kunnen we een versnelling hoger schakelen en wordt de Limburgse arbeidsmarkt een omgeving waarin elk talent telt en verder kan groeien.”

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg