Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Bioracer aan de startlijn van innovatietraject

05.04.2022

Wanderful.stream zoekt nieuwe bestemming voor 1 miljoen m2 papier

Producent van sportkleding Bioracer uit Tessenderlo kampt met een grote reststroom van papier. Om hier een nieuwe bestemming voor te vinden, start Bioracer samen met experten van het project Wanderful.stream met een circulair innovatietraject.

Het Interreg-project Wanderful.stream brengt afvalstromen van bedrijven in de Maas-Rijnregio in kaart, en zet ze om in nieuwe producten. Dat gebeurt in samenwerking met designers, technologen en business developers. Het doel is om op die manier – voor juni 2023 – 40 nieuwe prototypes te ontwikkelen.

Tweede leven voor papier
Bij de productie van sportkleding ontstaat bij Bioracer uit Tessenderlo een grote reststroom van printpapier, CNC-papier en rolpapier. Zo’n één miljoen vierkante meter om precies te zijn. Dat papier wil Bioracer een tweede leven schenken. Daarom start het bedrijf aan een innovatietraject in het kader van het Wanderful.stream-project.

Eerste bezoek
Het papier zou intern hergebruikt kunnen worden voor duurzame verpakkingen, maar die uitdaging vergt nog uitgebreider onderzoek. Het expertenteam van Wanderful.stream bracht alvast een eerste bezoek aan Bioracer en gaat nu aan de slag met een stalenpakket van de reststromen. Op korte termijn stippelt het team een actieplan en tijdlijn uit. En dat vanuit elke discipline: design, business development en technologie

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg