Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Dubbele winst voor de Limburgse economie

17.08.2021

Officenter vernieuwt bedrijvencentra en POM Limburg investeert haar aandeel in de verkoopwaarde terug in Limburgse economie

In maart van dit jaar verkocht POM Limburg haar bedrijvencentra aan Officenter. Die laatste heeft tijdens de afgelopen maanden de centra een grondige opknapbeurt gegeven. Vandaag werd het eerste gerenoveerde gebouw in Beringen geopend.

Tom Vandeput, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg: “Met de renovatie van de bedrijvencentra creëert Officenter nieuwe kwalitatieve ruimte om in Limburg te ondernemen. POM Limburg zal haar volledig aandeel in de verkoopwaarde integraal investeren in de toekomst van de Limburgse economie. Dubbele winst dus voor onze provincie!”

In de jaren ’80 ontwikkelde de toenmalige GOM, voorloper van POM Limburg, samen met een aantal banken en Limburgse ondernemingen 9 bedrijvencentra verspreid op 7 locaties in de provincie. Het doel was om vooral aan jonge, startende bedrijven kwalitatieve en betaalbare ruimte aan te bieden om te ondernemen. In ieder bedrijvencentrum stond ook één of meerdere ervaren managers ter beschikking van de huurders om hen met raad en daad bij te staan in hun opstartfase.

Gedeputeerde Tom Vandeput: “Al snel bleken de Bedrijvencentra een groot succes, want in de volgende jaren was er bijna constant een volledige bezetting. Heel wat gezonde KMO’s van vandaag hebben destijds de eerste stappen gezet in een bedrijvencentrum.”

Nieuwe economische omgeving
Door de snelle economische en maatschappelijke evolutie van de afgelopen jaren voldeden de bedrijvencentra de jongste tijd echter niet meer optimaal aan de hedendaagse noden van bedrijven. Bovendien is er inmiddels een sterk netwerk uitgebouwd waar startende bedrijven op kunnen terugvallen, bijvoorbeeld in de Limburgse incubatoren, en bieden private ondernemingen ook meer en meer bedrijfsvastgoed aan. Het sein voor POM Limburg om de opfrissing van zowel de infrastructuur als de dienstverlening over te laten aan de private markt. Na een open marktbevraging, begeleid door een externe consultant, bleek Officenter zowel financieel als inhoudelijk over het beste voorstel te beschikken. Bovendien is de Officenter-groep ontstaan en inmiddels stevig verankerd in Limburg. In maart van dit jaar werd de verkoop gefinaliseerd.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput: “POM Limburg heeft zich ertoe geëngageerd om haar volledige aandeel in het totale verkoopbedrag van de bedrijvencentra opnieuw te investeren in economische hefboomprojecten voor onze provincie. Denk bijvoorbeeld aan de vernieuwing van de universitaire campus in Diepenbeek.”

Geslaagde renovatie
Officenter heeft de verouderde gebouwen gerenoveerd tot hippe coworking- en businesscentra.

Christa Jouck, Algemeen directeur van de Officenter Group: “Wij bieden alle Limburgers een professionele werkplek aan, dichtbij huis maar toch verbonden in het Officenter netwerk met grote steden zoals Brussel, Leuven en Antwerpen. Met de creatie van de 4 hubs in Beringen, Genk, Pelt en Sint-Truiden, hebben we met de vestiging in Hasselt de perfecte dekking van de hele provincie.In de hubs bieden we niet alleen vaste kantoren, coworkingspace en meetingrooms aan maar ook multifunctionele bedrijfsruimtes, een mooie uitbreiding van onze dienstverlening.”

Gedeputeerde Tom Vandeput: “De bedrijvencentra hebben jarenlang een belangrijke rol gespeeld in het Limburgse ondernemerslandschap. Ik wil Officenter alvast proficiat wensen met de snelle en geslaagde renovatie van deze gebouwen. Het resultaat mag absoluut gezien worden en nodigt uit om te ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat er onder de vleugels van de Officenter-groep een nieuwe en zeer beloftevolle toekomst is weggelegd voor deze centra. Met deze eigentijdse ruimte om te ondernemen van Officenter en met de vrijgekomen investeringsmiddelen voor de POM boeken we dubbele winst voor de Limburgse economie!”

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg