Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Eerste Limburgse editie van LogiLAUNCH geslaagd

05.07.2022

POM Limburg blikt terug op succesvolle speeddate-sessies

Voor het eerst vond het matchmakingevent LogiLAUNCH plaats op Limburgse bodem, en die eerste Limburgse editie was meteen een succes. Het event leverde de aanwezige start-ups en mature bedrijven uit de logistiek enkele waardevolle opportuniteiten op, zo blijkt uit een bevraging achteraf.

Sinds 2017 organiseren VIL, het innovatieplatform voor logistiek, en Log!Ville, het logistiek democenter in Niel, LogiLAUNCH. Dat is een matchmakingevent voor start-ups en mature bedrijven uit de logistieke sector. Eind 2021 zette ook POM Limburg – als eerste Vlaamse start-uppartner – haar schouders onder het project en trok het event zo naar Limburg. De eerste Limburgse editie – georganiseerd door POM en VIL – vond eind mei plaats op Thor Park in Genk.

Speeddaten
LogiLAUNCH biedt innovatieve start-ups een platform aan om hun ideeën te pitchen aan mature bedrijven uit de logistieke sector. Daarna krijgen ze de kans om met elkaar te speeddaten. De ambitie is om nieuwe samenwerkingen te creëren tussen beide partijen.

Rik Loenders, mede-oprichter Track Abilities: “Het kost ontzettend veel energie om als start-up potentiële leads te krijgen. Via LogiLAUNCH konden we Track Abilities 21 speeddates laten doen met grote ondernemingen. Daaruit hebben we negen interessante contacten gehaald en al drie zeer geïnteresseerde vervolgafspraken. We hopen minstens één en liefst twee bedrijven te converteren, dat zou een fantastisch resultaat zijn!”

Twaalf waardevolle opportuniteiten
Ook Hans Nastasi, bestuurder van Ensatec, was enthousiast over zijn deelname.

Hans Nastasi: “Als start-up in de energiebesparende sector hebben we op LogiLAUNCH met veel interessante mensen gesproken van mature, logistieke bedrijven die vandaag te kampen hebben met zeer hoge energieprijzen. Tijdens de speeddates was het meteen een match om samen verder dingen uit te werken en te implementeren. Kortom, een win-win!”

De elevator pitches konden heel wat aanwezigen boeien en de speeddates waren een groot succes, zo bleek uit een bevraging achteraf. De dates leverden deelnemers nuttige contacten op, voor sommigen zelfs tot twaalf waardevolle opportuniteiten. De deelnemers rapporteerden dat de Limburgse editie van LogiLAUNCH geslaagd was in haar opzet om start-ups en mature bedrijven uit de logistieke sector te matchen. Voor velen oversteeg het event hun verwachtingen.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg