Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Farma-wereldspeler Amador Bioscience landt in Limburg

28.10.2021

Amador Bioscience, een Amerikaanse wereldspeler in klinische studies, zal zich voor het eerst op Europese grond vestigen. POM Limburg haalt het farmabedrijf naar de nieuwe Health Campus in Diepenbeek. Op termijn zal Amador 120 masters in life sciences aanwerven.

Gedeputeerde voor economie en POM-voorzitter Tom Vandeput: “Met de komst van Amador zetten we Limburg op de kaart als spil van innovatie in healthcare. De toon voor de nieuwe Health Campus is alvast gezet.”

Het van oorsprong Amerikaanse onderzoeksbedrijf Amador Bioscience is wereldvermaard in de klinische farmacologie, meer specifiek in de digitale poot ervan. Concreet creëert het bedrijf aan de hand van artificiële intelligentie en statistische data digitale simulaties van medicijntests. In deze discipline behoort Amador tot de wereldwijde top drie. Na de uitbouw van haar vestiging in China zocht de farmaspeler al geruime tijd vaste voet aan de grond in Europa.

CEO Bing Wang: “Met Amador Bioscience zijn we op dit moment al actief in China en de Verenigde Staten, Europa is de volgende belangrijke markt voor ons. De provincie Limburg heeft niet alleen een strategisch sterke ligging, maar heeft ook een sterke academische reputatie en enorme knowhow op gebied van life science en hightech industrie. Wij geloven dat we op onze beurt met onze 20 jaar ervaring in de sector de ontwikkeling van de farmaceutische industrie in Limburg en de rest van Europa een boost kunnen geven.”

120 masters
Een cruciale factor in de onderhandelingen was de aanwezigheid van een kennisinstelling. Eén van de grootste uitdagingen voor het bedrijf is immers de zoektocht naar talent. Om haar personeelsbestand over vier jaar te verdriedubbelen is Amador op termijn op zoek naar zo’n 120 masters in de biostatistiek of biomedische wetenschappen. De nabijheid van UHasselt vormt dan ook een troef voor rekrutering van dit wetenschappelijk talent.

“UHasselt is er enorm trots op dat ze mee een stimulans vormt bij de komst van Amador, een wereldspeler binnen de farma-industrie, naar Limburg. Als civic universiteit bouwen we mee aan een sterke regio, waar het goed is om te studeren, ondernemen, werken, wonen en leven. De vestiging van Amador op de Health Campus is een mooie illustratie van hoe we dat doen: door jong talent kansen te bieden om zich te ontwikkelen en bedrijven te voorzien van de hoogopgeleide profielen die ze nodig hebben”, zegt rector Bernard Vanheusden.

Vuurtoren
In afwachting van de bouw van de nieuwe Health Campus zal het bedrijf vanaf begin december kantoren op Corda Campus betrekken.

Gedeputeerde Tom Vandeput: “Het is dankzij de actieve inspanningen van ons POM-team Welkommanagement dat we deze belangrijke speler naar Limburg kunnen halen. Het bedrijf sluit helemaal aan bij de ambities die we, samen met UHasselt, voor de Health Campus geformuleerd hebben.”

Na onderzoekscentrum Anima Research Center is Amador de tweede belangrijke campusbewoner.

“De Health Campus wordt de spil van innovatie in de gezondheidszorg, en een belangrijke vuurtorenlocatie voor digicare, de digitalisering van de zorg. Dit zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Limburg moet dus wereldfaam opbouwen in de sector, en de komst van een wereldspeler als Amador past perfect in dit plaatje.”

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg