Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

FIT-tour maakt tussenstop in Hasselt

30.09.2022

POM Limburg verwelkomt op 29 september een delegatie van het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen, Flanders Investment and Trade (FIT) op Corda Campus in Hasselt. Een vijftigtal FIT-medewerkers zijn op tournee door Vlaanderen om nieuwe, interessante projecten te ontdekken. POM zet onder meer de Health Campus in de kijker.

Het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen, Flanders Investment and Trade (FIT), speelt een centrale rol in de internationalisering van de Vlaamse economie. Als aanspreekpunt voor internationaal ondernemen helpt FIT ze Vlaamse bedrijven hun internationale ambities waar te maken. Daarnaast overtuigt het agentschap ook buitenlandse organisaties om te investeren en uit te breiden in Vlaanderen.

Tour
Eind september zakken vanuit verschillende uithoeken van de wereld FIT-medewerkers af naar België voor een tour doorheen de Vlaamse provincies. POM Limburg verwelkomt hen hiervoor op Corda Campus in Hasselt. De delegatie van ongeveer vijftig personen bestaat uit gevarieerde profielen.  Invest deputies halen buitenlandse investeerders naar Vlaanderen; de technologieattachés volgen de nieuwste technologische trends om export- en investeringsopportuniteiten te spotten. Verder zijn ook enkele economische vertegenwoordigers van Vlaanderen en coördinatoren van het Brusselse FIT-hoofdkwartier aanwezig zijn.

Health Campus
Tijdens het bezoek legt POM Limburg de nadruk op projecten die sterk aanleunen bij de werking van FIT, zoals de Health Campus en de werking van het team Welkommanagement. In juni trok het POM-team al met het handelsagentschap naar San Diego voor een internationale health-beurs. Verder leert de delegatie ook meer over de kunststofcommunity van POM, de start-upcommunity in Limburg en Thor Park.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg