Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Health Campus en Osaka Bio Headquarters bevestigen samenwerking tijdens prinselijke missie

12.12.2022

Tijdens de prinselijke missie onder leiding van prinses Astrid en Vlaams minister-president Jan Jambon sloot de Health Campus een samenwerkingsovereenkomst af met Osaka Bio Headquarters, de biowetenschappelijke netwerkorganisatie van de Japanse provincie Osaka. Het gaat om de eerste internationale samenwerking voor de nieuwe campus, die door POM Limburg en UHasselt wordt ontwikkeld.

Eergisteren startte in Japan de Belgische delegatie met 600 deelnemers aan een belangrijke economische handelsmissie. Onder leiding van prinses Astrid halen bedrijfsleiders, ambtenaren en academische vertegenwoordigers de banden met Japan aan. Verschillende contracten tussen Belgische en Japanse bedrijven worden afgesloten, waaronder een samenwerking tussen de Health Campus en Osaka Bio Headquarters.

Vuurtorenlocatie
Met de Health Campus hebben POM Limburg en UHasselt de ambitie een nieuwe vuurtorenlocatie te creëren voor zorginnovatie in Vlaanderen en daarbuiten. Om haar ecosysteem internationaal te versterken, gaat de campus nu een samenwerking aan met het Japanse Osaka Bio Headquarters. Met het oog op innovatie en startend vanuit de regionale werking, doelt de samenwerking vooral op internationale kennisuitwisseling.

Complementair
Osaka Bio Headquarters werd opgericht door de provincie Osaka, die in 2025 de wereldtentoonstelling organiseert rond het thema ‘healthy living’. De organisatie wil internationale samenwerkingen rond life sciences versterken en is daarvoor concreet op zoek naar overzeese netwerken. De ecosystemen van de twee instellingen zijn complementair: terwijl Osaka kennismaakt met een dynamisch, jong ecosysteem, leert de Health Campus van een ervaren partner. Daarnaast krijgen de Limburgse campusbewoners toegang tot een grotere internationale markt.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg