Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Health Campus speelt centrale rol in hackathon-uitdaging

06.09.2022

POM Limburg organiseert tweede Hack4Health

POM Limburg en BlueHealth Innovation Center organiseren een Hack4Health-hackathon op 22 en 23 oktober op Thor Park. Twee dagen lang buigen deelnemers zich over drie uitdagingen rond thuiszorg, virtuele ziekenhuizen en de weg naar een diagnose. Het doel is om samen het gezondheidszorgsysteem te herdenken en verbeteren.

Tijdens een hackathon bedenken teams binnen een beperkte tijd oplossingen voor aangereikte cases. Vaak is het fenomeen enkel gelinkt aan softwareprogrammatie, maar Hack4Health gaat verder dan dat, door de nadruk te leggen op zorggerelateerde uitdagingen.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Onze ambitie is om met de hackathon de gezondheidszorg van vandaag te herdenken. Door knappe koppen uit verschillende disciplines samen te brengen ontstaan er nieuwe concepten en businessmodellen, maar ook slimme oplossingen die de gezondheidszorg ten goede komen.”

Health Campus
Het Limburgse medEmotion bouwt mee aan het unieke zorg- en welzijnsecosysteem op de Health Campus in Diepenbeek. In samenwerking met onder meer investeringsmaatschappij LRM en UHasselt wil medEmotion er een regionaal Remote Clinical Monitoring Center (RCMC) oprichten. Concreet worden er in het RCMC patiëntgegevens uit verschillende gezondheidsbronnen geïntegreerd, om ze daarna in een patiëntgericht overzicht te gieten. Via Hack4Health willen de projectpartners samen met de deelnemers bestaande obstakels overwinnen en de onbekende barrières ontdekken.

30.000 oogdruppels
Een thuisverpleegkundige helpt maandelijks meer dan 30.000 keer bij het inbrengen van oogdruppels. Dat is één van de diensten uit het zorgaanbod van het Wit-Gele Kruis die niet worden terugbetaald via een ziekteverzekering of het RIZIV. Met als gevolg een dagelijkse kost van zeven euro voor de patiënt. Tijdens de hackathon gaan deelnemers op zoek naar oplossingen die zowel patiënten als verzorgers zelfstandiger maken zodat zij die zorg kunnen overnemen van de verpleegkundigen. Tot slot focust de derde Hack4Health-uitdaging op het verkorten van de periode vóór de diagnose van chronische huidziektes. Zo kan de levenskwaliteit van de patiënt sneller verbeteren.

Wil je meebouwen aan de toekomst van de gezondheidszorg?Schrijf je dan hier in.

Hack4Health is een hackathon, georganiseerd door POM Limburg in samenwerking met BlueHealth Innovation Center en met de steun van UHasselt, medEmotion, UCB, Wit-Gele Kruis en Stad Genk.  

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg