Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Indiaas bedrijf ReproSci opent vestiging op Health Campus in Diepenbeek

31.05.2024

DIEPENBEEK – Dit voorjaar opent hightechbedrijf ReproSci Biosciences uit India een vestiging op de nieuwe Health Campus in Diepenbeek. Het gaat om de eerste uitbreiding van het bedrijf buiten Azië. Het bedrijf zal er in eerste instantie 6 personen tewerkstellen. De expansie is te danken aan de inspanningen van POM Limburg en FIT India, de Indiase tak van het Vlaamse exportagentschap.

ReproSci Biosciences is een relatief jong bedrijf met specialisatie in vruchtbaarheid en reproductieve gezondheidszorg. Vanuit haar thuisbasis Bangalore – de op twee na grootste stad van India – opereert de speler binnen het domein van femtech, een opkomende sector in de gezondheidszorg die zich toespitst op vrouwgerichte oplossingen. Volgens prognoses zal die sector over zes jaar een waarde van zo’n 55 miljard euro vertegenwoordigen, met een jaarlijks groeipercentage van meer dan 16 procent. ReproSci ontwikkelde onder meer de Fertilator, een virtual reality-simulator die gericht is op eicelpuncties.

Inspanningen
ReproSci had al enige tijd uitbreidingsplannen voor Europa, en koos nu expliciet voor de nieuwe Health Campus in Diepenbeek. Dat is vooral te danken aan de inspanningen van Vlaams export- en investeringsagentschap Flanders Investment and Trade (FIT) India en POM Limburg. ReproSci zocht een centrale uitvalsbasis voor haar internationale activiteiten, en vond die in Limburg. Vijaygopal Rengarajan, CEO van Reprosci: “We zijn blij om deel uit te maken van het dynamische ecosysteem van Health Campus Limburg DC. Deze samenwerking met de universiteit en de nabijgelegen ziekenhuizen stelt ons in staat om technologische vooruitgang in medische educatie te bevorderen via simulatiegebaseerde training. Samen streven we ernaar om medische training te revolutioneren, zodat zorgprofessionals beter voorbereid zijn en betere resultaten kunnen behalen. Dit is een belangrijke mijlpaal in de groei- en innovatiereis van ReproSci, vooral voor ons vlaggenschipproduct, de Fertilator, en daarbuiten.”

Ecosysteem
De komst van ReproSci past perfect binnen het ecosysteem dat POM Limburg op de Health Campus uitbouwt. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Dankzij de gevestigde reputatie van UHasselt op het gebied van biomedische wetenschappen en de faciliteiten van BioVille vond opnieuw een beloftevolle start-up de weg naar Diepenbeek. De innovatieve omgeving van de campus en haar groeiende ecosysteem spelen een cruciale rol in deze beslissing. Als femtechbedrijf vult ReproSci dat ecosysteem mooi aan. Haar komst is opnieuw een bevestiging van de positie van de campus in Vlaanderen en daarbuiten.”

Gendergelijkheid
Ook FIT is tevreden met de komst van de Indiase speler. Woordvoerder Desna Lespinoy: “ReproSci heeft geweldige dingen gedaan voor vrouwen in India door hun uitgebreide onderzoek en kennis op het gebied van de biowetenschappen. Dit maakt hen een uitstekende partner voor Vlaanderen, waar wij onder andere koploper zijn op dit gebied. FIT is enthousiast om dit belangrijke ecosysteem uit te breiden door twee vooruitstrevende spelers op dit gebied met elkaar te verbinden. Het onderzoek naar de gezondheidszorg voor vrouwen is van groot belang, zowel medisch als in termen van het werken aan gendergelijkheid wereldwijd. We kijken uit naar hun toekomstige prestaties samen.”

 

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg