Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Limburgse ‘creative minds’ innoveren samen

31.03.2022

POM Limburg organiseert 16e Creative Limburg Innovation Platform

Op 24 maart vond in Z33 de zestiende sessie van het CLIP, het Creative Limburg Innovation Platform, plaats. Met dit platform brengt POM Limburg diverse spelers uit het creatieve, economische en kennisveld samen rond creativiteit en innovatie.

Samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Die drie woorden vatten het Creative Limburg Innovation Platform – CLIP – samen. Dit platform verbindt verschillende actoren uit het Limburgse creatief-economisch veld, zoals designers en bedrijven, maar ook kennisinstellingen. Via partnerships en projecten geeft het CLIP kmo’s een duwtje in de rug richting innovatie en creativiteit. Met telkens oog voor digitalisering, duurzaamheid en schaalbaarheid. En dat niet alleen in Limburg, maar ook over de provinciegrenzen heen.

Kritische succesfactoren
Innovatie en creativiteit zijn kritische succesfactoren voor een onderneming om operationeel, maar vooral ook competitief te zijn. Tijdens de zestiende sessie van het CLIP gaven voorzitter Valerie Veldeman en POM-collega Jan huysman het woord aan sprekers die vernieuwende projecten voorstelden. Fabion Di Fiore van UHasselt beet de spits af en sprak over het SALKturbo-project XR-huis – een project dat uit het CLIP ontstaan is. Vervolgens kreeg de captain’s table rond design, die POM Limburg organiseert, de nodige aandacht. Verder stonden ook enkele Interreg-projecten op de agenda, zoals Wanderful.stream, From Waste 2 Profit en QRM4.0. Ter afsluiting werd het komende evenement van Bokrijk toegelicht: de BKRK-award #smaak.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg