Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Matchmakingevent LogiLAUNCH voor het eerst in Limburg

16.05.2022

POM Limburg en VIL faciliteren logistieke samenwerking

De zevende editie van het matchmakingevent LogiLAUNCH komt op 16 mei voor het eerst naar Limburg. POM Limburg en Vlaams logistiek platform VIL matchen twintig start-ups en twintig mature bedrijven tijdens speeddate-sessies op het Genkse Thor Park. Samenwerkingen die daaruit ontstaan zijn de sleutel tot innovatie.  

VIL, het innovatieplatform voor de logistiek, en Log!Ville, het logistiek democenter in Niel, organiseren sinds 2017 LogiLAUNCH. Dat is een matchmakingevent voor start-ups en mature bedrijven uit de logistieke sector. Eind 2021 zette POM Limburg – als eerste Vlaamse start-uppartner – mee haar schouders onder het project en trok het event zo naar Limburg. Deze zevende editie van LogiLAUNCH zal voor het eerst op Limburgse bodem plaatsvinden, op Thor Park in Genk.

Speeddaten
Twintig start-ups en twintig mature bedrijven uit Limburg en andere provincies nemen deel aan deze zevende editie. Het event biedt start-ups met innovatieve concepten en technologieën een platform aan om hun ideeën te pitchen aan logistieke spelers – zoals logistieke dienstverleners, verladers en retailers. Daarna krijgen de bedrijven de kans om met elkaar te speeddaten. Op die manier ontstaan nieuwe samenwerkingen.

Wendbare, innovatie start-ups zijn thuis in nieuwe technologieën. Dat terwijl mature bedrijven net op zoek zijn naar vernieuwing om hun eigen innovaties te versnellen. Maar de samenwerking biedt ook veel voordelen voor start-ups, die hun producten kunnen toetsen aan de markt en ze sneller commercialiseren.

Logistieke troeven
Limburg heeft heel wat logistieke troeven in huis.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Onze provincie Limburg is centraal gelegen in West-Europa. Bovendien genieten we van een rechtstreekse verbinding met Port of Antwerp-Bruges. Maar onze grootste troefkaart is de beschikbaarheid van ruimte.” Daarnaast maakt het succes van de zeven Limburgse incubatoren van de provincie de place to be voor logistieke start-ups. “Er is geen andere plek op de wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zoveel incubatoren actief zijn”, zegt Tom Vandeput.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg