Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Met de steun van POM Limburg kan Anima Research Center testcapaciteit uitbreiden

15.06.2021

Met de steun van POM Limburg kan medisch onderzoekscentrum Anima Research Center uit Alken haar testcapaciteit verder uitbouwen. POM zocht en vond extra ruimte voor het bedrijf, en dit op de Health Campus in Diepenbeek. Anima is een wereldvermaarde speler in het testen van nieuwe geneesmiddelen, en sinds enige tijd ook van vaccins. Het groeide recent uit tot het grootste testcentrum voor het COVID-19-vaccin van Johnson & Johnson. In de nieuwe ruimte kan Anima haar testcapaciteit nog meer uitbouwen voor nieuwe onderzoeksopdrachten. Met de komst van een wereldspeler in de gezondheidszorg, is de toon voor de Health Campus meteen gezet.

Anima Research Center behoort al meer dan 20 jaar tot de wereldtop in het testen van nieuwe geneesmiddelen voor het brein. Sinds enige tijd is daar het testen van vaccins bijgekomen. Door het testen van de COVID-19-vaccins, kende het bedrijf recent een explosieve groei. Zowel de bedrijfskantoren in Alken als de tijdelijke ruimte in het Mezzo Hotel in Beringen waren te krap geworden.

Voorzitter van POM Limburg en van Wetenschapspark Diepenbeek Tom Vandeput: “Toen we vernamen dat Anima op zoek was naar extra ruimte, heeft het team Welkommanagement van POM onmiddellijk actie ondernomen. Op onze toekomstige Health Campus in Diepenbeek, nu nog het Wetenschapspark, waren nog twee ruime gebouwen beschikbaar. Korte tijd later was de principiële overeenkomst in kannen en kruiken.”

Er werd een huurovereenkomst van vier jaar afgesloten, voor gebouwen 11 en 13 van het huidige Wetenschapspark.

Welgekomen verhuis
De verhuis naar de Health Campus was welgekomen voor Anima. Het bedrijf telt op dit moment een 80-tal medewerkers, maar groeit exponentieel. Dat heeft vooral te maken met het testen van de COVID-19-vaccins. Anima is het grootste testcentrum voor Johnson & Johnson, maar test ook een vaccin van het Chinese Clover. Binnenkort komen daar nog vaccintests tegen het RSV-virus bij, in opdracht van GSK.

Dr. Erik Buntinx, CEO en Hoofdonderzoeker van Anima Research Center: “Het geloof van POM in het potentieel van ons geesteskind Anima Research Center, doet ons als geboren en getogen Limburgs familiebedrijf enorm veel plezier. Mijn ruime internationale ervaring in de wereld van de big pharma heeft me één ding geleerd: think global, act local. En dat is wat POM bij deze naadloos heeft aangevoeld.”

Strategische zet voor Health Campus
De komst van Anima naar Diepenbeek is geen pragmatische beslissing, maar een belangrijke strategische zet.

Voorzitter Tom Vandeput: “Het bedrijf sluit helemaal aan bij de ambities die we, samen met UHasselt, voor de Health Campus geformuleerd hebben. De campus wordt de spil van innovatie in de gezondheidszorg, en een belangrijke vuurtorenlocatie voor digicare, de digitalisering van de zorg. Dit zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Limburg moet dus wereldfaam opbouwen in de sector, en de komst van een wereldspeler als Anima past perfect in dit plaatje.”

De Raad van Bestuur van het Wetenschapspark verklaarde zich bij beslissing van 21 mei 2021 akkoord een huurcontract met Anima Research Center aan te gaan voor vier jaar, ingaande vanaf 1 juni 2021, in gebouwen 11 en 13.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg