Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Nieuw leven op de oude Ford-site

26.06.2023

POM Limburg en stad Genk lanceren oproep voor private partnerontwikkeling

Stad Genk en POM Limburg verkopen vier kavels van de voormalige Ford Genk-site. “Zo geven we de terreinen een nieuwe toekomst”, klinkt het bij gedeputeerde Tom Vandeput en burgemeester Wim Dries.

Sinds de sluiting van Ford Genk is er al heel wat gebeurd op de voormalige site van de autofabrikant. Nu zetten stad Genk en POM Limburg samen een nieuw stuk in de verkoop. Het gaat om vier kavels.

“Samen met het stadsbestuur van Genk (20%) kochten wij als POM Limburg (80%) recent de laatste percelen van de Ford-site aan van de Vlaamse overheid”, vertelt gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput. “Deze percelen, misschien wel de meest zichtbare, worden hét uithangbord van de logistieke sector in Limburg en ver daarbuiten. Onze visie legden we eerder vast via een masterplan. Nu gaan we voor een volgende stap via de herontwikkeling van deze terreinen. Dit in samenwerking met de private markt, waarvoor de Raad van Bestuur van POM Limburg op donderdag 15 juni al goedkeuring voor de marktraadpleging gaf.”

“De gemeenteraad van Genk zal zich vervolgens uitspreken”, vult burgemeester Wim Dries aan. “Zo willen wij vooruitstrevende maak- en logistieke bedrijven aantrekken om het logistieke ecosysteem te versterken. Een indrukwekkend poortgebouw zal die ambitie weerspiegelen. Zo zullen de stad Genk en POM Limburg samen ook dit deel van de oude Ford-terreinen een nieuwe toekomst geven.”

POM Limburg en stad Genk gaan dus op zoek naar een koper voor de vier percelen, die zich er ook toe verbindt een indrukwekkend en duurzaam poortgebouw te realiseren. De koper staat in voor het ontwerp, de werken, de uitbating en de financiering ervan. De toekomstige activiteiten sluiten aan en ondersteunen de huidige activiteiten van de site en zullen zich voornamelijk focussen op logistiek en grootschalige maakindustrie. Kmo’s, niet-bedrijfsgerelateerde ondernemers en bedrijfsverzamelgebouwen zijn daarbij uitgesloten.

Na de verkoop moet het poortgebouw binnen een periode van vijf jaar gerealiseerd worden.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg