Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Oudsbergen zet industriegronden opnieuw in de markt

22.10.2024

De gemeente Oudsbergen en POM Limburg lanceren opnieuw een oproep voor de verkoop van twee percelen industriegrond in Opglabbeek. Deze hernieuwde oproep komt er na een eerdere procedure die onvoldoende garanties bood voor kwaliteitsvolle tewerkstelling.

Focus op hoogwaardige werkgelegenheid
“Bij de eerste aanbieding toonden vooral logistieke projectontwikkelaars interesse,” licht An Knoops, schepen van lokale economie, toe. “Hoewel we de logistieke sector waarderen, streven we naar een meer diverse en kwaliteitsvolle invulling van deze strategische locatie.” De nieuwe verkoopsprocedure legt de lat hoger qua tewerkstelling. “Geïnteresseerde partijen moeten aantonen dat ze minimaal 16 voltijdse banen per hectare creëren, in totaal moet de uitbreiding goed zijn voor een 320-tal nieuwe jobs.”

Strategische uitbreiding
De uitbreiding omvat twee percelen met een totale oppervlakte van 20 hectare. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput licht toe:  “Deze uitbreiding is cruciaal voor de economische ontwikkeling van onze regio. We mikken op één of twee grote spelers die een significante toegevoegde waarde kunnen bieden. Duurzaamheid is één van de nieuwe criteria: waarbij we het duurzame karakter van het gebouw en de invulling die de eindegebruiker er aan zal geven zullen beoordelen.”

Geïnteresseerden kunnen tot en met 13 december 2024 om 12 uur een dossier indienen. Knoops: “Een kandidaat-koper kan één perceel van minimaal 14,5 hectare aankopen. Als deze koper kan aantonen dat hij voldoet aan alle eisen rond tewerkstelling en ruimtegebruik, kan hij ook beide percelen kopen, met een totale oppervlakte van 20 hectare. Als er echter slechts één perceel wordt verkocht, zal er later een nieuwe procedure worden gestart voor de resterende 5 hectare. De volledige informatie en voorwaarden zijn te vinden op www.oudsbergen.be

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg