Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

POM Limburg promoot Health Campus in San Francisco

11.01.2024

POM Limburg is samen met enkele Limburgse bedrijven, waaronder Van Havermaet en Rejuvenate Biomed, aanwezig op de JP Morgan Healthcare Conference in het Amerikaanse San Francisco. Het evenement, dat wereldwijd bekend staat als één van de meest prominente in de zorgsector, biedt een uitgelezen kans om het internationaal netwerk van de Health Campus te versterken.

De JP Morgan Healthcare Conference in San Francisco trekt jaarlijks leiders, investeerders en professionals uit de gezondheidszorg aan. Hier worden recente ontwikkelingen, strategieën en innovaties gepresenteerd, met een focus op netwerken, investeringen aantrekken en kennis delen.

Zakelijke kansen
In San Francisco wordt POM Limburg vergezeld door vertegenwoordigers van enkele Limburgse bedrijven, waaronder Arnold & Siedsma, Van Havermaet en farmaceutische bedrijven BioStrand, Rejuvenate Biomed, ANeuroTech en Amador. Samen verkennen ze nieuwe zakelijke kansen. Health Campus-manager Roeland Buckinx: “Naast individuele deelname aan panelgesprekken en evenementen activeren we hier in San Francisco het Limburgse netwerk. De afgelopen jaren hebben we internationale partners ontmoet, ook hier in de Verenigde Staten, en deze contacten benutten we nu om ons netwerk verder uit te breiden en investeerders aan te trekken voor de Limburgse biomedische sector.”

Belletje rinkelen
Belangrijke partners zijn ook de Vlaamse organisaties Flanders Investment & Trade (FIT) en Flanders.bio. Roeland Buckinx benadrukt: “In het buitenland gaat de naam ‘Limburg’ meestal niet direct een belletje doen rinkelen, maar binnen de life sciences is Vlaanderen zeer bekend. Het is dus belangrijk om eerst interesse te wekken voor Vlaanderen en vervolgens Limburg als strategische locatie naar voren te schuiven. FIT is hierbij een waardevolle partner.”

Eigen evenement
Als kers op de taart organiseerde POM Limburg tijdens het evenement ook een eigen bijeenkomst, “Connecting Clusters of Excellence”. Roeland Buckinx licht toe: “Samen met onze Limburgse partners en internationale connecties uit Louisiana, Los Angeles en Korea, evenals het internationale juridische kantoor Sidley, organiseerden we een succesvol panelgesprek. We boden inzicht in de Belgische en Europese markt, deelden ervaringen van Limburgse bedrijven over internationalisering en brachten expertise over fiscaliteit en intellectueel eigendom naar voren.”

Cruciale sector
De life sciences-sector heeft een sterke internationale focus. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Life sciences en zorginnovatie zijn cruciaal voor de economische ontwikkeling van Limburg. Vlaanderen staat internationaal al sterk in deze sector, en met de Health Campus profileert Limburg zich nu als een groeipool voor life sciences. Door ons internationale netwerk te versterken, ondersteunen we niet alleen Limburgse bedrijven bij het leggen van nieuwe contacten, maar positioneren we Limburg ook als een aantrekkelijke investeringslocatie in Vlaanderen.”

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg