Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

POM Limburg schetst beeld van Limburgse en Vlaamse economie

23.08.2023

Vernieuwde sectorfiches voor zestien sectoren gepubliceerd

Hoeveel bedrijven telt de industrie in Limburg? Wat is het aandeel van de zorg in de Limburgse tewerkstelling? POM Limburg beantwoordt deze en andere vragen in de vernieuwde sectorfiches. Die fiches zijn opgemaakt voor zestien sectoren en geven een bondig en volledig beeld van de samenstelling van de Limburgse en Vlaamse economie.

De afgelopen decennia is de diversiteit aan sectoren die actief zijn in de Limburgse economie enorm toegenomen. Traditioneel sterke sectoren zoals de maakeconomie, bouw en zorg kregen het gezelschap van opkomende sectoren zoals IT, creatieve economie en circulaire economie. Het toegenomen belang van digitalisering en duurzaamheid is daar uiteraard niet vreemd aan.

Sectorfiches
De sectorfiches van POM Limburg geven een bondig en volledig beeld van de samenstelling van de Limburgse en Vlaamse economie alsook het economisch belang van de verschillende sectoren. In een oogwenk beschikt de lezer over de belangrijkste cijfers per sector. De sectorfiches worden jaarlijks geactualiseerd met de meest recent beschikbare en officiële cijfers.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg