Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Provincie Limburg steunt innovatiegedreven ondernemers

01.03.2022

Limburgse ondernemingen die samenwerken aan een innovatieproject komen in aanmerking voor financiële steun van de provincie Limburg. Het gaat om initiatieven met als focus de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of processen. Geïnteresseerden hebben tot 30 april de tijd om een aanvraag in te dienen.

Twee keer per jaar reikt het provinciebestuur een subsidie van maximaal 50.000 euro uit aan een Limburgs innovatieproject. De voorwaarden:

  • Het project moet ingediend worden door minstens twee ondernemingen samen. Eén van de twee bedrijven moet Limburgs zijn.
  • De twee bedrijven willen een innovatief idee onderzoeken, ontwikkelen of testen voor een nieuw product, proces, een nieuwe dienst of marktbenadering. Dit heeft een positieve impact op beide bedrijven en op de (Vlaamse) markt.

Vandaag staat de teller van goedgekeurde projecten al op 54. Goed voor 2,75 miljoen euro aan subsidies. Dit moet een hefboom zijn voor 6,6 miljoen euro aan nieuwe bedrijfsinvesteringen en 550 extra jobs.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg