Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

Slotevent deelproject Einsteintelescoop zet technologische innovatie in de spotlight

05.12.2023

“POM Limburg blijft voortbouwen op ET2SMEs-succesverhalen.”

280 personen kwamen in Luik samen om de Interreg-projecten rond de Einsteintelescoop, E-TEST en ET2SMEs, af te sluiten. POM Limburg bracht via het ET2SMEs-project de afgelopen tweeënhalf jaar bedrijven dichter bij het big science-project en versterkte zo het dossier van de Maas-Rijnregio.

De Einsteintelescoop is een ondergronds observatorium waarmee een Belgisch-Nederlands-Duitse alliantie zwaartekrachtgolven wil detecteren en dieper de ruimte in wil kijken dan ooit tevoren. De driehoekige telescoop met 10 kilometer lange zijdes wordt zo’n 250 meter diep onder de grond gebouwd. Naast het drielandenpunt in de Maas-Rijregio is ook het Italiaanse eiland Sardinië kandidaat. In 2026 hakt Europa de knoop door.

Succesverhalen
In mei 2021 riepen Interreg, POM Limburg en partners het project ET2SMEs in het leven. Interregionale samenwerkingen tussen organisaties moesten technologische en economische ontwikkelingen stimuleren en zo het dossier van de Maas-Rijnregio versterken. POM Limburg trad daarbij op als matchmaker en bracht innovatieve bedrijven samen. “In de toekomst willen we op de succesverhalen van het ET2SMEs-project blijven voortbouwen”, klonk het bij Maxime Corvilain, sectormanager maakeconomie bij POM Limburg.

Het slotevent van ET2SMEs markeert niet alleen het einde van een succesvol innovatieproject, maar ook het begin van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingskansen in de Maas-Rijnregio. Projectpartner Ralf Meyer van AGIT: “Het is belangrijk dat we bedrijven blijven ondersteunen in grensoverschrijdende innovatieprojecten. Ook na afloop van het project zullen zich nog nieuwe kansen voordoen.”

 

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg