Aanbesteding realisatie Bouwcampus 2.0

De Bouwcampus in Diepenbeek wordt de voedingsbodem voor innovaties in de bouwsector. Om te evolueren tot de koploper in digitaal en circulair bouwen lanceerden POM Limburg en partners een aanbesteding voor het optrekken van een gebouw dat past in de vooruitstrevende doelstellingen van het Masterplan Campus Diepenbeek.

Drie teams

Drie teams hebben zich gevormd uit verschillende Vlaamse en Limburgse bouwbedrijven en hebben hun kandidatuur ingediend. Drie van deze kandidaten zijn geselecteerd: Bouwcampus nxt, Stadsbader DBV Rau en Team Pomme.

  • Bouwcampus nxt: Bouwbedrijf Dethier ∙ Vanhout ∙ A2O Omgeving ∙ Broekbakema ∙ Duss Explorers ∙ Arcade Engineering ∙ Comtis Services
  • Stadsbader DBV Rau: Stadsbader ∙ Rau Architecten ∙ DBV Architecten ∙ Arcadis ∙ Veolia
  • Team Pomme: Jansen Building Projects ∙ Houben ∙ Cuypers & Q Architecten ∙ A-tract Architecture ∙ Atelier Romain ∙ ABT ∙ Bureau de Fonseca ∙ CreteQ ∙ Jansen Services

POM Limburg kiest voor een concurrentiegerichte dialoog. In plaats van de traditionele aanbestedingsprocedure, zal POM in meerdere gespreksrondes in dialoog gaan met het volledige bouwteam. Het doel is om samen met de architect en aannemer de verschillende innovatieve mogelijkheden op het gebied van duurzaam en circulair bouwen te verkennen.

© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg