Blijf op de hoogte van het nieuws

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terug naar overzicht

POM Limburg stelt nieuwe Campus Diepenbeek aan buurtbewoners voor

18.01.2023

Buurtkrant schetst torenhoge ambities van de site

Campus Diepenbeek ondergaat de komende jaren een grote transformatie om zich te ontpoppen tot een belevingscampus. Ook voor buurtbewoners van de site. POM Limburg schetst in de buurtkrant ‘De nieuwe Campus Diepenbeek’ een beeld van de toekomstplannen voor de site. Die krant belandt deze week in brievenbussen overal rondom de campus.

Campus Diepenbeek is in verandering. Het masterplan dat POM Limburg de voorbije jaren samen met verschillende partners ontwikkelde, krijgt steeds concreter vorm. Dat is niet alleen goed nieuws voor Limburg, omdat onze provincie een toekomstgerichte campus verdient. Maar ook voor buurtbewoners van de campus is de transitie van de site een positief verhaal.

Buurtkrant
POM Limburg ontwikkelde een buurtkrant, die een beeld schetst van de toekomstplannen voor Campus Diepenbeek. Die wordt bedeeld in de brievenbussen van buurtbewoners. In de krant leren ze meer over de transformatie tot belevingscampus die de site zal ondergaan. Want naast bedrijfsruimte en studeerplekken is er op Campus Diepenbeek ook plaats voor ontspanning en recreatie. Buurtbewoners zijn er welkom om te fietsen, wandelen of sporten.

Ontmoetingsplek
Om van de campus een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt te maken, wordt de natuur in ere hersteld en toegankelijk gemaakt. Autowegen maken plaats voor fietssnelwegen. Langs de fiets- en wandelpaden komen picknickplekken en zitbanken. Ook in de campusgebouwen zelf zijn buurtbewoners meer dan welkom. Ze vinden er restaurants, koffiebars en mogelijk zelfs een kleine buurtsupermarkt. Zo wordt Campus Diepenbeek niet alleen een site met internationale uitstraling, maar vooral ook een campus voor iedereen.

Publicaties
De nieuwe Campus Diepenbeek | buurtkrant
Download
© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg