Terug naar overzicht

Einsteintelescoop-expo

De Einsteintelescoop is een ondergronds observatorium waarmee een Belgisch-Nederlands-Duitse alliantie zwaartekrachtgolven wil detecteren en dieper de ruimte in wil kijken dan ooit tevoren. Helemaal terug tot de oerknal. Het observatorium is dan ook van grote betekenis voor de internationale natuur- en sterrenkunde. De Einsteintelescoop is een drijver van technologische vooruitgang en is als opdrachtgever aan technologische maakbedrijven een unieke kans voor de samenleving.

Hoewel de Einsteintelescoop een ver-van-mijn-bedshow lijkt, zijn er vandaag al kansen te grijpen. Om bedrijven, overheden en toekomstige generaties te informeren, opent FacThory haar deuren voor eentijdelijke expo gewijd aan de Einsteintelescoop.De expo wordt georganiseerd door POM Limburg met de steun van provincie Limburg.

Immersieve expo

De tentoonstelling benadrukt vooral de positieve impact van zo’n ambitieus wetenschappelijk project als de Einsteintelescoop op de regio, zoals nieuwe technologieën, innovaties, aanbestedingen en contracten die eruit zullen voortvloeien.

Via een immersieve ervaring ontdekken bezoekers niet alleen meer over de werking van de telescoop, maar ook hoe zij hun steentje kunnen bijdragen. Innovatieprojecten, nieuwe kansen bij toekomstige projecten en tips om de interesse in STEM-opleidingen bij jongeren aan te wakkeren passeren allemaal de revue tijdens de expo.

Daarnaast bevat de tentoonstelling ook een keynoteruimte die plaats biedt aan evenementen en presentaties voor middelgrote groepen (maximum vijftig personen). Aanwezigen kunnen er met elkaar in gesprek gaan over onder meer innovaties in de bouwsector, nieuwe energievoorzieningen en de rol van docenten bij het tegengaan van de braindrain. Dit biedt een unieke gelegenheid voor (inter)nationale samenwerking tussen ondernemers, decision makers en academici uit België, Nederland en Duitsland.

Presentaties en workshops dienen gerelateerd te zijn aan de Einsteintelscoop, maar kunnen een breder programma omvatten.

Bezoek de expo

Bezoeken aan de expo zijn alleen op aanvraag mogelijk en in groepsverband. Iedereen is welkom: ondernemersgroepen, sectorfederaties en hun leden, academici en scholieren vanaf 15 jaar. Naast de tentoonstelling zelf kunnen partners de locatie ook gebruiken voor workshops en presentaties gerelateerd aan de Einsteintelescoop.

De expo is te bezichtigen in het Nederlands en Engels. POM Limburg en partners verwelkomen graag hun nationale en internationale partners.

Aankomende events

Onderstaande evenementen zijn enkel op uitnodiging en dus niet toegankelijk voor het grote publiek.

02/10 | Kick-off event Einsteintelescoop-expo

Het startevent van de Einsteintelescoop-expo is een exclusief evenement voor de partners die de expo mee mogelijk maakten en is het officiële startschot voor de tentoonstelling, die tot en met 6 december zal lopen.

03/10 | Uitreiking Limburgse Exportprijs 2024

‘De Limburgse Exportprijs’ van Voka – KvK Limburg is een erkenning van de inspanningen en successen van bedrijven die uitblinken in internationale handel. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten, nieuwe connecties te leggen en inspiratie te halen uit de beste exportverhalen van onze regio.

17/10 | Jong VKW Limburg

Jong VKW organiseert haar startactiviteit voor het nieuwe werkjaar op de Einsteintelescoop-expo. Dit event slaat de brug tussen jong ondernemerschap, innovatie, technologie en de telescoop.

07/11 | SMAFACC

POM Limburg en Thor Park verenigen expertise rond slimme fabrieken, digitalisering en automatisering voor de vierde editie van het Smart Manufacturing Conference, SMAFACC. Sprekers van innovatieve bedrijven, zoals Provan, DAF en Datwyler, gaan tijdens hun keynote dieper in op de verschillende facetten van smart manufacturing. Via praktijkcases en interactieve standen kunnen deelnemers meer ontdekken over innovatieve producten en smart services.

18/11 | Kick-off ecosysteem 'ET for construction'

Embuild Limburg en Buildwise lanceren deze dag hun nieuwe ecosysteem rond de bouwplaats van de toekomst, exclusief voor bedrijven en partners in de bouw- en installatiesector.

Organisaties zoals Thor Park, Sirris, Agoria, T2-campus, Stad Genk, UNIZO Limburg en Embuild Limburg zullen evenementen organiseren in de Einsteintelescoop expo.

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met Noemi Casas La Mattina via onderstaand mailadres of telefoonnummer.

Noemi Casas La Mattina

Projectmanager Team Economische Innovatie

011 300 118 Verstuur E-mail
© POM Limburg 2024
POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.
limburg